Footprints in Silence: Ανταλλαγή Νέων 3-10.10.2019

Showcase image
footprints2
footprints3

Το δεύτερο μέρος της ανταλλαγής νέων «Footprints in Silence» πραγματοποιήθηκε στο Κρυονέρι Κορινθίας και στα Καλάβρυτα. Οι συμμετέχοντες/-ουσες έμειναν στον Ξενώνα Ελισσών την εβδομάδα 3-10.10.2019.

Αυτό ήταν το δεύτερο μέρος της ανταλλαγής νέων «Footprints in Silence», η οποία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2019 στο Ravensbrück και το Βερολίνο, Γερμανία. Ήταν μια καλλιτεχνική αναζήτηση για ίχνη στο κοινό παρελθόν των νέων από τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος Νεολαία οι νέοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία με δημιουργικό και αφηγηματικό τρόπο. Ερεύνησαν και απεικόνισαν προσωπικά απομνημονεύματα από μάρτυρες ναζιστικών διώξεων και δημιούργησαν τέχνη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παιχνίδια γνωριμίας, παρουσιάσεις των μαρτυρικών χωριών, από τα οποία Έλληνες συμμετέχοντες/-ουσες είχαν την καταγωγή τους, μια επίσκεψη στα Καλάβρυτα και το μουσείο του Ολοκαυτώματος, ένα εργαστήριο μωσαϊκών, ένα εργαστήριο με θέμα «Μνήμες της κατοχής στην Ελλάδα», μια skype συνέντευξη με τη Rifka Kamhi, επιζούσα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και επισκέψεις στην περιοχή της Κορίνθου. Υπήρξαν προβολές των ντοκιμαντέρ "The Light Thickens" (Λυδία Κώνστα) και "The Balcony" (Χρύσανθος Κωνσταντινίδης) καθώς και συζήτηση.

Συνεργάτες: Elisson gUG Berlin | DJH - Deutsches Jugendherbergswerk e.V | ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ - Διαπολιτισμική-Περιβαλλοντική Οργώνση, Κρυονέρι Κορινθίας


Βίντεο: Elisson gUG (2020): Youth Exchange Footprints in Silence 2019. Online: https://www.youtube.com/watch?v=ISvHzUIfZiU


Φωτογραφίες από: Ανδρομάχη Πούλου