Η σωστή επιλογή για ομάδες, οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες! Χαλαρώνοντας, βιώστε τον ελληνικό πολιτισμό, γνωρίστε τη χώρα και τους ανθρώπους της!

Ο Ξενώνας Ελισσών βρίσκεται στο Κρυονέρι, τη μεγαλύτερη αγροτική κοινότητα της ορεινής Κορινθίας, σε υψόμετρο 740μ. που περιβάλλεται από αμπελώνες, 150 χλμ. μακριά από την Αθήνα.

Το Κρυονέρι, με τη μοναδική του θέα στον Κορινθιακό είναι το ιδανικό μέρος για πεζοπορία στα όμορφα βουνά ή για κολύμπι στον Κορινθιακό Κόλπο, που απέχει μόλις 15 χλμ. από το Κρυονέρι. Επίσης, είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για περαιτέρω ταξίδια στην Κόρινθο, την Αθήνα, την Ολυμπία, τους Δελφούς ή το παγκοσμίως γνωστό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Ανεξάρτητα από το εάν επισκέπτεστε την Ελλάδα για ένα σύντομο ταξίδι ή για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές, ο Ξενώνας Ελισσών είναι η ιδανική λύση. Εδώ οι επισκέπτες/-τριες μας μπορούν να χαλαρώσουν ή να απολαύσουν ημέρες γεμάτες με διάφορες δραστηριότητες. Ο Ξενώνας προσφέρεται πέραν των μεμονωμένων επισκεπτών και οικογενειών, και για συναντήσεις και εξορμήσεις στη φύση ομάδων νέων, πολιτιστικών, φυσιολατρικών, πεζοπορικών, ορειβατικών και ποδηλατικών συλλόγων. Όλοι αυτοί μπορούν να συνδυάσουν τη διαμονή σε ένα όμορφο, και απόλυτα ήρεμο περιβάλλον με τη δυνατότητα επιμόρφωσης, δημιουργίας, αναψυχής και άθλησης. Επίσης, το κτίριο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υποδέχεται ηλικιωμένους ή ΑμΕΑ χάρη στους ολισθηρούς δρόμους και τα ειδικά μπάνια.Ο Ξενώνας Ελισσών είναι μια αγροτουριστική επιχείρηση ανθρώπων που ζουν στο ορεινό χωριό Κρυονέρι Κορινθίας. Δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και πίστη στην Ελληνική παράδοση το 2006, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αγροτουριστικής Πρωτοβουλίας LEADER+ και της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Βόρειας Πελοποννήσου. Ο Ξενώνας Ελισσών ικανοποιεί την ανάγκη δημόσιας στέγασης στην αγροτική περιοχή της Ορεινής Κορινθίας. Ο πέτρινος Ξενώνας βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, σε βραχώδες πλάτωμα πάνω από την κοιλάδα του ποταμιού Ελισσώνα. Η θέση του προσφέρει αμφιθεατρική άποψη του χωριού & πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ελισσώνα, που πηγάζει από το Κρυονέρι και είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου - πέτρα, ξύλο, κεραμίδια - ακολουθεί την παλιά παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Κρυονερίου και είναι εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο που τα περιβάλει.

Ο ξενώνας διαθέτει τρία κτίρια με συνολικά 10 δωμάτια. Το κεντρικό κτίριο προσφέρει δύο δίκλινα υπνοδωμάτια (ένα από τα οποία είναι προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια), τρεις τετράκλινες σοφίτες στον επάνω όροφο και έναν κοιτώνα 6 κρεβατιών. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο και μεγάλες βεράντες ή αυλή (εκτός από τον κοιτώνα, ο οποίος έχει μπάνιο εκτός δωματίου). Επιπλέον, το κτίριο διαθέτει κοινόχρηστο μεγάλο καθιστικό με τζάκι και ανοιχτή κουζίνα, μία μικρή βιβλιοθήκη, χώρο σεμιναρίων με πλήρη εξοπλισμό και επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και μια όμορφη καταπράσινη αυλή περίπου 7 στρεμμάτων, με δέντρα, γρασίδι, λουλούδια, βιολογικό περιβόλι και άνετο χώρο στάθμευσης. Οι επισκέπτες μας, είτε αυτοεξυπηρετούνται, κάνοντας χρήση των δυο κοινόχρηστων κουζινών του ξενώνα, είτε μπορούν να παίρνουν πρωινό και γεύματα στο εστιατόριο. Τα άλλα κτίρια είναι: η "Αγροικία", της οποίας εστιατόριο λειτουργεί και με τους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους και ο "Ορνιθώνας".

Κάντε κράτηση τώρα !