Διεθνή Εργασία με Νέους

Γαλλική σχολή γεωργικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κρυονέρι Κορινθίας

Γαλλική σχολή γεωργικής

Τάξη τελειοφοίτων σπουδαστών του τμήματος Αγροτουριστικής Ανάπτυξης της δημόσιας Γεωργικής Σχολής του Yssingeaux (Haute Loire) της Γαλλίας
πραγματοποιεί ταξίδι πρακτικής άσκησης 2 εβδομάδων στην Ελλάδα.

Οι 15 σπουδαστές, συνοδευόμενοι από 2 καθηγητές, με ορμητήριο τον αγροτουριστικό Ξενώνα Ελισσών στο Κρυονέρι, ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους σε παραγωγικές επιχειρήσεις, ΕΠΑΛ και φορείς της Κορινθίας, καθώς και σε λοιπά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Long Term Εθελοντικό Πρόγραμμα: "Act Green!" (Οκτ-Δεκ 2020)

act green long term 1

Μερικές εμπειρία από τους/τις εθελοντές/-ριες, οι οποίοι έμειναν στον Ξενώνα Ελισσών μεταξύ Οκτώβρη - Δεκέμβρη 2020.

Σχετικά με εμάς: Είμαστε 4 εθελοντές από 3 χώρες: Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Γερμανία, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών. Δύο από εμάς έφτασαν τον Οκτώβριο για ένα στάδιο 3 μηνών (long term) και οι άλλοι δύο έφτασαν ένα μήνα αργότερα, το Νοέμβριο, για ένα στάδιο 2 μηνών (short term).

"Act Green" πρόγραμμα (Αυγ-Σεπτ 2020)

act green 1

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εθελοντισμού "Act Green" ήταν η πρώτη ομαδική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, το οποίο έλαβε χώρα μέσω της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, Διαπολιτισμικής-Περιβαλλοντικής Οργώνωσης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας, του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης στο Κρυονέρι Κορινθίας.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες έμειναν μεταξύ 28.08.2020-28.09.2020 στον Ξενώνα Ελισσών.

"Act Green" Project: συντονισμός από την υπηρεσία National de la jeunesse, Λουξεμβούργο (Ιουλ-Αυγ 2020)

act green luxembourg 1

Αυτό το έργο συντονίστηκε από την Οργάνωση του Λουξεμβούργου Service national de la jeunesse (SNJ). Σε συνεργασία με την Δαπολιτισμική-Περιβαλλοντική Οργάνωση Φιλοξενία οργανώθηκε πρόγραμμα εθελοντικής δραστηριότητας στο Κρυονέρι, Κορινθίας (Ελλάδα). Το πρόγραμμα έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην ένταξη των νέων, οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν λιγότερες ευκαιρίες στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Παρά τη σύντομη διάρκειά του, το έργο είχε υψηλό θετικό αντίκτυπο στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες, καθώς και στην τοπική κοινότητα, οι οποίοι επωφελήθηκαν από αυτήν την υπηρεσία.

Footprints in Silence: Ανταλλαγή Νέων 3-10.10.2019

Showcase image

Το δεύτερο μέρος της ανταλλαγής νέων «Footprints in Silence» πραγματοποιήθηκε στο Κρυονέρι Κορινθίας και στα Καλάβρυτα. Οι συμμετέχοντες/-ουσες έμειναν στον Ξενώνα Ελισσών την εβδομάδα 3-10.10.2019.

Αυτό ήταν το δεύτερο μέρος της ανταλλαγής νέων «Footprints in Silence», η οποία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2019 στο Ravensbrück και το Βερολίνο, Γερμανία. Ήταν μια καλλιτεχνική αναζήτηση για ίχνη στο κοινό παρελθόν των νέων από τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Εθεντικό Πρόγραμμα EVS "Paths of memory" (Σεπτ-Οκτ 2019)

paths of memory 2

"Γιατί πρέπει να πάτε στην Ελλάδα για Εράσμους!"

Εντυπώσεις των Σλοβάκων εθελοντών, που έμειναν στον Ξενώνα Ελισσών κατά τη διάρκεια του EVS Project τους τον Σεπτέμβριο 2019:

Διεθνές εργαστήριο τζαζ στο Κρυονέρι (22.-29.7.2019)

jazz1

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS +, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο τζαζ μουσικής στο Κρυονέρι Κορινθίας, με τη συμμετοχή ατόμων από 7 ευρωπαϊκές χώρες, υπό την καθοδήγηση διεθνώς γνωστών μουσικών.

Στο τέλος αυτού του εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκε μια συναυλία τζαζ από τους διεθνώς γνωστούς καθηγητές μουσικής του, στο Αμφιθέατρο Κρυονέρι, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019. Η συναυλία ήταν δωρεάν και υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Σικυωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων του Κρυονέρι.


Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε τη σελίδα στο Facebook της Φιλοξενίας.

The Kreisauer Modell goes Greece – Ένταξη και Τέχνη (24-29.06.2019)

kreisau1

Η Φιλοξενία, Διαπολιτισμική-Περιβαλλοντική Οργάνωση με έδρα το Κρυονέρι, φιλοξένησε τη δεύτερη ενότητα της εκπαιδευτικής σειράς «Krzyżowa Model goes Greece» του Kreisau-Initiative e.V. 31 άτομα από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Τσεχία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία συγκεντρώθηκαν στο Κρυονέρι, για να ασχοληθούν με το θέμα της ένταξης στο διεθνές έργο νεολαίας.

ΕΚΔΡΟΜΗ με θέμα: Μη Βίαιη Επικοινωνία (NVC) & Μη Βίαιη Σωματοθεραπεία (NVB)

Σωματοθεραπεία

Μια εκδρομή με επίκεντρο τον άνθρωπο και την επικοινωνία του με το σώμα, τα συναισθήματα και τις ανάγκες του μέσα από μια ολιστική προσέγγιση αυτογνωσίας και ψυχοσωματικής εξισορρόπησης.

Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκπαίδευση σε έναν ξενώνα με άποψη, ψηλά στα βουνά της Κορινθίας. Θα γνωρίσουμε μια νέα γλώσσα επικοινωνίας με τον εαυτό μας και με τους άλλους και η υποστήριξη της φύσης κρίθηκε απολύτως απαραίτητη.